Северноатлантическият алианс (НАТО) не се колебае да използва терористични организации за своите

...
Северноатлантическият алианс (НАТО) не се колебае да използва терористични организации за своите
Коментари Харесай

Патрушев: НАТО не се колебае да използва терористи за своите интереси

Северноатлантическият алианс (НАТО) не се колебае да употребява терористични организации за своите ползи. Това мнение изрази секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев в изявление за aif.ru.

„ Алиансът не се колебае да употребява терористични организации за своите ползи “, сподели Патрушев. Според него Северноатлантическият алианс се употребява като инструмент на Вашингтон за водене на „ хибридни войни “. Той означи, че неговите членове чинно извършват указания за използване на стопански наказания, заледяване на финансови запаси, осъществяване на разследващи действия, психически интервенции и хакерски атаки и вземат участие в дейности за подкопаване и дезорганизиране на системата на обществената администрация на страни, които не са съгласни с политиките на англосаксонците.

" Няма да се задълбавам в кървавата история на НАТО, само че би трябвало да я познавате, с цел да разберете същността на Алианса като постоянен, дълготраен източник на рискове, рецесии и спорове ", споделя в изявлението Патрушев.

" Цялата политика на НАТО се основава на указания от Вашингтон. Той употребява съюза, с цел да поддържа въоръженото си наличие в Европа и с цел да показва поддръжката на своите спътници за неговата незаменима роля в гарантирането на сигурността на този континент ".

" През 90-те години членовете на НАТО съзнателно се опитваха да ни убедят, че са прагматици, заинтригувани от единно военно-политическо съдействие с Русия и поддържане на мира и стабилността в Европа. Всъщност Западът разглеждаше разпадането на Съветския съюз единствено като един от стадиите на борбата с Русия. Отслабването на страната ни като стопански и политически съперник и последващото ѝ премахване от политическата карта на света посредством разчленяване са дългогодишни стратегически цели на Вашингтон, Лондон и следените от тях страни от груповия Запад. Именно по тази причина служителите в Брюксел дефинираха страната ни като главен източник на закани за европейската сигурност и категорично заложиха това в стратегическата идея на НАТО ", показва Николай Патрушев.

По думите му, " НАТО редовно укрепва военния си капацитет по нашите граници от Баренцово до Черно море. В изявленията на водачите на страните от блока и в документи даже се появи терминът „ Източен фланг на НАТО “, който включва всички страни от Източна Европа, граничещи с Русия и съюзнически Беларус, както и Румъния, а в последно време Швеция и Финландия ". Само през предходната година НАТО и неговите страни членки са провели 130 съдружни и над 1000 национални военни учения и тренировки. " Забележете, не за десетилетие, а за една година, 2023 година ", акцентира шефът на съветския Съвет за сигурност. 

" Северноатлантическият алианс де факто е страна в украинския спор и интензивно взе участие в организирането на неонацистки обстрели на съветски територии. В нейните рамки се вземат групови решения за нови доставки на оръжия с увеличение на техните механически и далекобойни благоприятни условия, а инструкторите на НАТО в няколко страни образоват наемници и диверсанти за присъединяване им в антируските интервенции ", споделя още Николай Патрушев. " Плановете на Съединени американски щати и НАТО включват опазване на Украйна, или най-малко на част от нея, като антируска територия, напълно под техен надзор, напълно отдадена на обслужването на ползите на Северноатлантическия блок. В тази връзка дилемите по демилитаризация на Украйна остават настоящи ", заключава Патрушев.

Инфо: ТАСС, aif.ru

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР